Thomas Stiegler dołącza do Zarządu PORR

Wiedeń, 18.12.2018 – 6 grudnia 2018 roku Rada Nadzorcza PORR jednogłośnie zdecydowała o powołaniu Thomasa Stieglera na Członka Zarządu ze skutkiem natychmiastowym.

"PORR kontynuuje ekspansję swojej działalności międzynarodowej, rozbudowuje produkcję oraz infrastrukturę na rynkach krajowych a także wykorzystuje wysoce efektywne synergie w Europie Wschodniej. Cieszę się, że wraz z moimi współpracownikami w nadchodzących latach będę miał możliwość kształtowania i napędzania ścieżki rozwoju PORR poprzez budowanie doskonałości w działalności operacyjnej", powiedział Thomas Stiegler.

Wybierając Thomasa Stieglera do Zarządu, PORR zyskuje czołowego menedżera z wysoce przedsiębiorczym podejściem, solidnym zapleczem operacyjnym i bogatym doświadczeniem w branży budowlanej, nieruchomości i PPP. 53-latek będzie w Zarządzie reprezentował jednostkę Business Unit 3 – International. Stiegler rozpoczął swoją międzynarodową karierę w Bilfinger Berger AG (dziś Bilfinger SE). Ostatnio Thomas Stiegler był odpowiedzialny w firmie PORR Bau GmbH za region arabski, a także za działalność Grupy w Europie Wschodniej i krajach Europy Północnej.

Sandra C. Bauer Corporate Spokesperson