PORR przebuduje Senatorską 18

Warszawa, 9.02.2021 - PORR S.A. podpisał umowę z Sibsen Invest na wykonanie przebudowy i aranżacji pomieszczeń dla nowych najemców w istniejącym budynku przy ulicy Senatorskiej 18/18 AB w Warszawie. Inwestycja zostanie zrealizowana do końca października 2021 roku.

Siedziba PORR w Warszawie ©PORR S.A.

PORR wykona przebudowę pomieszczeń budynku biurowego z usługami i wspólnym garażem podziemnym. Na Senatorską 18 składają się dwa obiekty w zabudowie pierzejowej - sześciokondygnacyjny oraz średniowysoki. Poza wykonaniem przebudowy pomieszczeń, do obowiązków wykonawcy należy doprowadzenie istniejących w budynku niezgodności w zakresie przepisów techniczno-budowlanych i przeciwpożarowych do stanu zgodnego z przepisami.

Realizacja zadania rozpoczęła się w dniu podpisania umowy. Wszystkie prace powierzone wykonawcy zostaną zakończone w październiku 2021 roku.

Typ projektu: Przebudowa i aranżacja w budynku biurowym przy ulicy Senatorskiej 18/18AB w Warszawie
Zakres prac: Buduj
Zamawiający: Sibsen Invest