PORR wykonawcą centrum badawczego Selvity

Warszawa, 12.07.2021 r. - Selvita S.A. - jedna z wiodących przedklinicznych CRO (ang. Contract Research Organization) w Europie wybrała PORR S.A. na wykonawcę własnej powierzchni badawczej. Kompleks laboratoryjno-biurowy Selvity powstanie w Krakowie na przełomie 2022/2023 roku. Wartość podpisanej umowy to 87 mln zł netto.

© Selvita S.A.

Centrum badawcze powstanie na działce przy ul. Podole w Krakowie, w pobliżu obecnej siedziby inwestora. Sercem nowego obiektu będzie kompleks laboratoriów z zakresu m.in. chemii medycznej, biochemii, biologii molekularnej i komórkowej, farmakologii in vivo oraz analityki. W przyszłości obiekt będzie w stanie zapewnić miejsce pracy dla ponad 250 osób.

Realizacja inwestycji zapewni Selvicie dodatkowe 10 tys. mkw powierzchni, w tym około 4 tys. mkw przestrzeni laboratoryjno-biurowej.

Fakty i liczby w pigułce:

Typ projektu: Budowa Centrum Badawczo-Rozwojowego
Zakres prac: Buduj