PORR wybuduje Kościelną 23

Warszawa, 8.02.2021 - PORR S.A. podpisał umowę z Constructa Plus na realizację inwestycji kubaturowej pn. Kościelna 23. W ciągu 20 miesięcy przy ulicy Kościelnej w Poznaniu powstaną dwa budynki o funkcji mieszkalno-usługowo-handlowej i powierzchni całkowitej 34 tys. m kw.

Kościelna 23 ©Constructa Plus

Kościelna 23 to nazwa inwestycji mieszkaniowej powstającej przy ulicy Kościelnej 23 i 25 w Poznaniu u zbiegu Starych i Nowych Jeżyc. W ramach umowy powierzonej PORR powstaną dwa budynki o sześciu i siedmiu kondygnacjach nadziemnych mieszczące ponad 200 mieszkań. Kościelną 23 będzie łączył dwypoziomowy garaż podziemny z około 270 miejscami parkingowymi oraz 240 miejscami dla rowerów. Parter budynków zostanie zagospodarowany pod 17 lokali handlowo - usługowych.

Ciąg dalszy współpracy

Najnowsza inwestycja mieszkaniowa Cosntructa Plus jest kolejnym poznańskim projektem realizowanym we współpracy z PORR. W październiku 2019 PORR zakończył prowadzoną na zlecenie dewelopera odbudowę kamienicy "Żelazko". Projekt zdobył wiele prestiżowych wyróżnień, w tym tytuł TOP Builder 2020 oraz agrodę im. Jana Baptysty Quadro za 2019 rok.

Typ projektu: Budowa zespołu budynków mieszkalno-handlowo-usługowych z garażem podziemnym pn. Kościelna 23
Zakres prac: Buduj
Zamawiający: Constructa Plus